עריקות בצבא

עורך דין צבאי לימור זהבי ברוך

עורך דין צבאי לימור זהבי ברוך

עורך דין צבאי לימור זהבי ברוך בעלת וותק של 24 שנים בתחום המשפט, יוצאת משרד הביטחון, בעלת תואר LL.S במשפטים.   מעניקה ייצוג וייעוץ לחיילים במגוון תחומים: חקירות מצ"ח, חקירות מח"ש, שחרור ממעצר צבאי, עבירות סמים, עבירות אלימות, הטרדה מינית, עריקות, עבירות נשק, עבירות מבצעיות, פטור משירות, שינוי שיבוץ, ספורטאים בצבא, בן מהגרים ועוד.
שיתוף המאמר:

מהי עריקה?

עריקה מוגדרת בפרק השלישי לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: עבירות בסעיף 92 לחוק השיפוט הצבאי, על פיו:
חייל שנעדר משירותו בצבא מתוך כוונה שלא לחזור לשירות בצבא – דינו – מאסר שבע שנים.
אם החייל נעדר משירותו בצבא בעת פעילות מבצעית או פעולה קרבית של יחידתו, מתוך כוונה שלא לחזור לשירות בצבא, דינו – מאסר עשר שנים

מהי חזקת כוונה שלא לחזור?

על פי סעיף 93 לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: חזקת כוונה שלא לחזור:
חייל שנעדר משירות בצבא שמונה עשר חודשים, שלא ברשות, רואים אותו כמי שנעדר מן השירות מתון כוונה שלא לחזור, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.

העדר מן השירות שלא ברשות

על פי סעיף 94 לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: העדר מן השירות שלא ברשות:
חייל שנעדר משירותו בצבא או מהמקום שהוא חייב כדין להימצא בו אותה שעה, דינו – מאסר שלוש שנים, אלא אם הוכח כי היה לו היתר או הצדק סביר אחר לכך.

אובדן קשר עם היחידה

על פי סעיף 94א לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: אובדן קשר עם היחידה: איש מילואים שלא יצר קשר עם יחידתו, לפי הוראות שקבע שר הביטחון, לפי סעיף 24 לחוק שירות המילואים, דינו – מאסר שישה חודשים.

מה לגבי הרשעה לגבי היעדרות שנפסקה ונמשכה?

על פי סעיף 382א. לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: הרשעה לגבי היעדרות שנפסקה ונמשכה:
אם הואשם חייל בעבירה לפי סעיפים 92 או 94 לחוק השיפוט הצבאי והוכח לבית הדין כי בין יום התחילה ויום הסיום של העדרו מן השירות כפי שצוינו בכתב האישום היה פרק זמן שבו היה הנאשם במקום שירותו, לא יהא בכך כדי למנוע את בית הדין מלהרשיעו בעבירה שהואשם בה לגבי כל התקופות שבהן נעדר למעשה מן השירות בין יום התחילה ויום הסיום האמורים, כאילו היו תקופה אחת.

מה יהיה הרכב הדיון?

על פי סעיף 203 (א) (3) לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: דין לפני דן יחיד בבית דין צבאי מחוזי: במקרה של היעדרות של חייל מהשירות או מהמקום שהוא חייב כדין להימצא בו, שלא ברשות, כאמור בסעיף 94,
אזי על אף הוראות סעיפים 201 ו- 202 לחוק השיפוט הצבאי, בית דין צבאי מחוזי ידון בעבירה זו בשופט צבאי – משפטאי אחד.

מה ההתיישנות על עריקות?

על פי סעיף 41 לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו התיישנותן של עבירות:
עבירת עריקה תתיישן אם עברו מיום ביצועה עשר שנים.

אם בנכם/בתכם עריק וטרם נעצר או נעצר או הסגיר את עצמו לרשויות הצבא עליכם לפנות בהקדם לעורך דין צבאי שיפעל בהקדם מול רשויות הצבא. 

עורך דין צבאי מומחה ימזער את הענישה הצפויה ואף במקרים מסויימים יכול לבטלה באופן מוחלט ללא עונש מאסר, הכל בכפוף לעובדות המקרה לרבות סיוע בטיפול בבעיות רפואיות או נפשיות אף ללא מעצר.

במקרים רבים עבירת העריקות שנדונה בבית הדין הצבאי תגרור אחריה רישום פלילי. לכן חשוב מאד להתייעץ בהקדם עם עורך דין צבאי על מנת להימנע ככל האפשר מרישום פלילי אשר לו השלכה על עתיד החייל באזרחות.

משרדנו עומד לרשותכם בכל ימות השבוע לרבות ימי שישי שבת וחגים 24/7.

עורך דין צבאי לימור זהבי ברוך

הגב שלך בצבא!

מאמרים מועילים:

פטור משירות צבאי – איך לקבל פטור מהצבא?

עורך דין צבאי פטור משירות – סבלנות מנצחת עריקות! פטור משירות צבאי יכול להינתן מסיבות נפשיות, רפואיות או אחרות.לעורך דין צבאי לימור זהבי ברוך הצלחות רבות בקבלת פטור משירות צבאי או שחרור מוקדם מצה"ל על רקע אי התאמה או סיבות נוספות אחרות.חשוב לפעול מול רשויות הצבא בצורה מסודרת ולא לברוח לדרך "הקלה" של עריקות או

להמשך המאמר »

עריקות בצבא

מהי עריקה? עריקה מוגדרת בפרק השלישי לחוק השיפוט הצבאי שכותרתו: עבירות בסעיף 92 לחוק השיפוט הצבאי, על פיו:חייל שנעדר משירותו בצבא מתוך כוונה שלא לחזור לשירות בצבא – דינו – מאסר שבע שנים.אם החייל נעדר משירותו בצבא בעת פעילות מבצעית או פעולה קרבית של יחידתו, מתוך כוונה שלא לחזור לשירות בצבא, דינו – מאסר עשר

להמשך המאמר »

תביעות משרד הביטחון אחוזי נכות

הגדרות חוק הנכים (תגמולים ושיקום) תשי"ט – 1959 בנוגע לנכות, חבלה, חבלת שירות, מחלה ומחלת שירות מהי נכות?נכות היא – איבוד הכושר לפועל פעולה רגילה, גופנית, נפשית או שכלית, לרבות קוגניטיבית, או פחיתתו של כושר זה, שגרמו לחייל או לחייל משוחרר כתוצאה של אחת מאלה: (1) חבלה שאירעה בתקופת שירותו ועקב שירותו, ואולם לעניין חייל בשירות קבע – חבלה כאמור שהיא חבלת שירות. (2) מחלה או החמרת מחלה שאירעו בתקופת

להמשך המאמר »
יצירת קשר עם עורך דין צבאי: 050-4581728

אימייל לעו"ד צבאי לימור זהבי ברוך

דילוג לתוכן